Posted on: 30 oktobra, 2018 Posted by: admin Comments: 0

Alarmni sistemi, ki jih lahko dopolnjujemo z dodatno brezžično opremo

Dandanes lahko na številnih domovih, predvsem pa na poslovnih stavbah ter še kje opazimo izjemno napredne alarmne sisteme, ki v prvi vrsti poskrbijo za varnost ljudi in vsega, kar je spravljenega v omenjenih objektih. Sodobni alarmni sistemi pa so lahko še boljši in še učinkovitejši, če jih opremimo z dodatno brezžično opremo. Predvsem o tem bomo govorili v nadaljevanju. Navedli vam bomo kar nekaj zelo koristne in uporabne dodatne opreme.

Dodatno brezžično opremo pa si lahko v današnjem času privošči že vsak posameznik in ne samo velika podjetja, kot je to veljalo nekaj časa nazaj. Konkurenca med podjetji, ki nam ponujajo tudi vrhunske alarmne sisteme, je postala zelo velika, cene pa so se posledično močno zmanjšale. Za nas kupce pa je to nekaj najboljšega, kar nam lahko ponudi trg.

Skoraj vsi sodobni alarmni sistemi so prilagojeni za razširitev

Če smo pri nakupu alarmnega sistema posegli po najbolj sodobnem sistemu, ki nam ga omogoča trenutni trg in zelo napredna tehnologija, potem je naš alarmni sistem povsem prilagojen tudi za razširitev. Ta lahko vsebuje do 32 brezžičnih javljalnikov, 8 brezžičnih elektronskih stikal, 8 žičnih javljalnikov, nastavljiv izhodni kontakt in neomejeno število brezžičnih siren.

Alarmni sistemi in najbolj priljubljeni dodatki

Vemo, da nam današnji prodajalci alarmnih sistemov vseh vrst, ki se v veliki meri nahajajo tudi na spletnih mestih, ponujajo še številne dodatke, ki so izjemno koristni. Med njimi je na primer tudi zelo priljubljen brezžični magnetni kontakt. Ta je primeren za varovanje oken in vrat. Omogoča pa nam takojšnje javljanje, in sicer v primeru nepooblaščenega vstopa v varovan prostor. Montaža take naprave oziroma dodatka je možna z vijaki ali pa z obojestranskim lepilnim trakom.

Alarmni sistemi današnjega časa pa so tudi veliko bolj učinkoviti, če jim na primer dodamo še brezžični javljalnik gibanja. Gre za prostorski senzor gibanja z digitalno obdelavo signala. Prav tako nam omogoča tudi zelo nizko stopnjo lažnih alarmov. Pohvali pa se lahko tudi z zelo napredno tehnologijo. Pri tem mislimo predvsem na avtomatsko temperaturno kompozicijo, avtomatsko impulzivno obdelavo signala, zaščito pred različnimi vrstami motenj ter podobno.

Brezžična notranja in zunanja sirena

Med številnimi zelo priljubljenimi brezžičnimi dodatki, ki jih vsebujejo sodobno oblikovani alarmni sistemi, pa sta tudi brezžična notranja in zunanja sirena. Pomembno je to, da vemo, da taki sireni ne smeta biti izpostavljeni vlagi in tudi ne direktnim vremenskim vplivom. Zanju, predvsem za zunanjo sireno, pa je značilna še svetlobna signalizacija, ki je LED narave.

Uporabniki alarmnih sistemov, ki želijo biti še bolj napredni na tem področju, pa posegajo tudi po še nekaterih drugih dodatkih. Med njimi so najbolj priljubljeni brezžična tipkovnica z lastnim napajanjem, brezžično panik stikalo, brezžično daljinsko stikalo ter ojačevalec signala. Za slednjega velja predvsem, da se uporablja na področjih, kjer je signal senzorjev do centralne enote preveč šibek.

Prav vsa omenjena oprema pa se lahko kupi v spletni trgovini, ki se ponaša samo s tovrstnimi izdelki priznanih proizvajalcev, ki svojo opremo, preden jo postavijo na prodajne police, tudi temeljito pregledajo. S strokovnim pregledom se tako ponašajo prav vsi njihovi alarmni sistemi ter tudi dodatki, ki so večinoma brezžične narave.