Razmišljate o tem kako napisati dobro zaobljubo za vaš poročni dan? Naloga je precej težka, saj želite v nekaj kratkih minutah povzeti vse vidike vaše ljubezni, sanj in obljub. To je odlična priložnost, da poveste svojo zgodbo, predstavite posebnost vajine ljubezni in delite sladke besede s vašim izbrancem/ko. Trenutek izpovedi zaobljub je resnično intimni trenutek, ki ga boste delili samo s vašo družino, prijatelji in nenazadnje s partnerjem. Če ste pripravljeni na izziv, smo tukaj za vas, da vam pomagamo! Od primerov, nasvetov do virov navdiha, tukaj je vse, kar morate vedeti, da napišete vaše poročne zaobljube. Seveda ob pripravi na zaobljubo ne pozabite na zaročni prstan. Mnoge tradicionalne poročne zaobljube so zelo strukturirane, svetujemo vam, da vam ni potrebno biti tako strogi ko pišete svoje. Ste pripravljeni, da se navdihnete?

  1. Ne pozabite reči »ljubim te«.

Morda se vam zdita ti dve besedi že prežvečeni in osladni. a sta ključnega pomena. Veliko parov izpusti iz svojih zaobljub ravno tisto najpomembnejše kar ju je združilo.

  1. Povejte partnerju, da boste tukaj v dobrem in slabem

Večina poročnih zaobljub – bodisi tradicionalnih bodisi osebnih – se dotika mogočnih ljubezenskih vrednot. Te so, bodite ob svojem partnerju v dobrem in slabem. Da vas bolezen in revščina ne bo razdvojila.  Vaši gostje in vaš partner bodo želeli slišati avtentične in resnične zaobljube. Zato se potrudite, da jih spišete s svojimi besedami. Izrazite tisto, kar vam leži na srcu. Prav tako uporabljajte metafore, te znajo popestriti in dodati romantično noto vašemu zapisu.

  1. Delite osebno zgodbo.

Za vaše prijatelje ali družino je toliko bolj zanimivo slišati o vaših nenavadnih prepirih in osebnih trenutkih. Ne bojte se pogovarjati o vrhuncih in padcih. Mnogi ljudje napačno razmišljajo, da so zaobljube le vrhunci v vajinem razmerju. Kot smo že omenili je resničnost je tista, ki šteje, četudi je kratka in jedrnata, izrazite jo!

  1. Bodite resni a humorni

Zaobljube niso le luštne anekdote – so obljube, resna zaveza, ki jo postavljate pred množico prič. To pa še ne pomeni, da morajo biti težke. Resne zaobljube lahko začinite s kančkom humorja. “Lahko se zaobljubite, da si boste večno stali ob strani, ampak tudi, da boste ubili pajke, kadar koli bodo zašli v vaš dom,” predlaga g. Brežnik.

  1. Priznajte podporo, ki jo boste potrebovali od drugih.

Zbrali so se vaši prijatelji in družina, da bi proslavili vajino poroko, resnica pa je, da jih boste potrebovali ravno toliko med svojo poroko kot po njej. Na tej točki je pomembno, da se zahvalite vsem gostom, ne samo za obisk vašega slavja pač pa, da naslovite podporo, ki ste jo že prejeli ali jo boste potrebovali za v bodoče. Naj vas ne bo sram ranljivosti. Vaša čustva so del vas, odlično pa vam lahko pomagajo tudi pri pisanju zaobljub. Pa srečno!

Če potrebujete unikatni prstan pa obiščite spletno stran Zlatarna Brežnik.