Spletna stran ne more biti namenjena sama sebi in mnenje nekaterih podjetnikov, da potrebujejo spletno stran zgolj zato, da so vsaj prisotni na spletu, je zgrešeno. Spletna stran mora biti orodje, ki pomaga pri trženju izdelkov in storitev, njen končni cilj pa mora biti povečanje prodaje. Smiselna je torej le, če je kakovostna in dovolj dobro optimizirana, da nam pomaga k temu cilju. Optimizacija spletnih strani je za vsakogar, ki si želi s spletom povečati svoj uspeh, nujna.

Optimizacija v lastni režiji

Izboljšanje prometa na svojih straneh lahko dosežemo na različne načine, v primerjavi z oglaševanjem pa je optimizacija spletnih strani veliko bolj dolgoročen način. Ni nujno, da nam prinese uspeh takoj, a ko ga začne prinašati, se ta »vleče« dlje časa. Je potrebno zanjo kar takoj najeti specialiste? Ni nujno, kajti veliko lahko naredimo tudi sami.

1. Optimizacija se prične s primernim imenom domene, ki odraža dejavnost ali blagovno znamko.
2. Na spletni strani poskrbimo za primerna poimenovanja kategorij (meni), ki sovpadajo s ključnimi besedami. Za vsako kategorijo priskrbimo tudi opis, ki ravno tako vsebuje ključne besede.
3. Na spletno stran umeščamo relevantne in kakovostne vsebine, ki jih bodo ljudje prepoznali za kakovostne in jih zato tudi radi brali. Objave naj bodo primerne dolžine, da so »všeč« tudi Googlu.
4. Za vsako objavo pripravite metaopis in ključne besede, s temi podpišite tudi fotografije na strani.
5. Znotraj strani same poskrbite za nekaj povezav, torej z enega članka na drug, povezan članek.
6. Poskrbite za zunanje povezave – izmenjajte si jih z drugimi lastniki spletnih strani (vi objavite članek s povezavo za njih, oni za vas), poskušajte s PR objavami oziroma objavami za javnost priti tudi v medije.
7. Povežite svojo spletno stran z družabnimi omrežji in ustvarite povezave na njih. Če je možno, uvedite partnerski (affiliate) program, da vaše povezave delijo tudi drugi. Poleg glavne strani naredite še kakšno blogersko stran, torej spletni dnevnik, ki je ravno tako lahko odličen za povezovanje, ali pa se dogovorite za objavo povezave z že uveljavljenimi pisci blogov.

Optimizacija spletnih strani preko profesionalcev

podjetje, ki se ukvarja z optimizacijo, bo vašo stran najprej analiziralo in vam svetovalo, kaj vse lahko izboljšate znotraj same strani, pri čemer vam lahko nudi tudi pomoč (na primer s posredovanjem člankov). Sicer pa vam bodo glede na izbrane ključne besede zagotovili optimiziranje spletnih strani preko njihovih lastnih spletnih blogov in strani, ki že imajo visok rang, torej so »priporočila« na njih bolj cenjena. Lahko se odločite za mesečno sodelovanje, kjer se optimizacija vrši ves čas preko istega ponudnika, ali pa zakupite tako imenovane pakete objav.

Optimizacija Worpress strani

Preberite še: Izdelava spletnih strani v WordPressu brezplačno!

By admin