Kako izbrati konferenčni stol?

Kaj je vaš cilj ali način pri izbiri konferenčnega stola?

Kakšen je vaš cilj ali način srečanja za izbiro konferenčnega stola? Dr. Winters je ugotovil, da ljudje običajno bodisi želijo biti vidni in slišani ali pa tega ne želijo. Ugotovil je, da na srečanju skušamo uravnotežiti dve vedenji:

  • Način pozornosti: Želim veliko govoriti. Želim biti slišan. Želim biti opažen.
  • Način nevidnosti: Želim govoriti manj. Nočem biti opažen. Morda se celo želim skriti.

Nobeno od teh ni napačno, vendar je pomembno točno vedeti kaj želimo od slehernega sestanka. Navidezni način je lahko odličen za poslušanje na sestankih, kjer ne morete veliko prispevati k dnevnemu redu. Način pozornosti je lahko odličen, če želite, da vas šef opazi in da prevzamete vodilno vlogo. Preden vstopite v sobo, morate poznati svoj cilj ali način. Tako boste lahko sprejeli najboljšo odločitev za sedenje.

Kako opozoriti šefa nase na konferenčnem sestanku?

Kdo je tvoj šef? Odločevalec! Kakorkoli že, vaš VIP bi moral vplivati ​​na vašo izbiro konferenčnih sedežev. Preden se odločite, morate vedeti svoje cilje. Tu je znanost dokaj jasna. Raziskave z univerze Cornell so pokazale, da:

  • Čim bližje ste nekomu fizično, tem bližje se mu počutite.

Z drugimi besedami, čim bližje ste svojemu šefu, tem močnejša je njihova percepcija empatije. Tesno vprašanje ni edino vprašanje. Prav tako želite razmišljati o vidnem polju. Če imate svojemu šefu veliko za povedati ali se boste močno izpostavljali, boste morda pomislili, da mu boste sedeli nasproti – torej da boste v neposredni bližini. Ta položaj predstavlja nekaj tveganj, vendar bi bil lahko dobra strateška izbira, če želite vplivati. Uporabite šefa kot kompas.

Kakšna je vloga stranskega igralca pri zasedanju konferenčnega stola?

Bi morali sedeti desno ali levo od šefa? Znanost je jasna:

  • Če želite biti slišani, sedite levo od šefa. Če želite biti neopaženi izberite desni sedež.

To velja v poslu in celo v poučevanju! “Ena študija je pokazala, da učitelji nekako ignorirajo učence, ki sedijo desno in študente, ki sedijo na levi. Enako velja tudi pri poslovanju: raziskave kažejo, da je več sklenjenih pogodb, če sedite levo od potencialne stranke. “- Joan Raymond, bivši učitelj, ravnatelj in nadrejeni.

Naši super posebni nasveti:

Ja, za aliteracijo! V tem članki smo se pogovarjali kateri konferenčni stol izbrati. Pomembnejši nasveti, katere želimo da upoštevate po tem članku so slednji. Bližina označuje sporazum: Ljudje si ne morejo pomagati. Mislimo, da so predmeti bližje skupaj. Če sedite zraven nekoga, ste pogosto podzavestno vezani na njihove ideje. Imate nekoga, ki preveč govori? Ne sedi blizu njih. Imate nekoga, s katerim se pogosto strinjate? Sedite blizu njih!
Bodite boljši: Vedno, vedno se trudite, da bi bil stol obrnjen proti vratom. Zakaj? Nasmehnite se in pozdravite ljudi, ki vstopajo v konferenčno sobo. To je neverjeten način, kako narediti prvi vtis, če nekoga še niste srečali, in odličen način za projekt avtoritete in topline, ko ljudje hodijo.

Kaj pa krog ?!

Okrogle mize so super! Če imate izbiro, si vedno izberite okroglo mizo. Omogoča boljši kontakt z očmi in enakost. Edino vprašanje okroglih miz je, da igralec moči(šef) – če obstaja – narekuje nove trende za izbiro konferenčnih sedežev.