Izdelava spletnih strani kjerkoli, v Mariboru ali Ljubljani?

Sodobne tehnologije omogočajo enostavno izdelavo spletnih strani  globalno poslovanje, in to še posebej velja za spletne strani. Ne glede na to, kje živite ter poslujete, se lahko izdelava spletnih strani opravi pri ponudnikih, ki so iz povsem drugega kraja, celo iz povsem druge države. Vendar pa se poraja vprašanje o tem, ali je smiselno iskati ponudnike izven svoje dežele. Teoretično sicer s tem ni težave, v praksi pa se žal ne obnese najbolje.

Izdelava spletnih strani v domačem okolju
Če ste slovenski podjetnik, ki v osnovi pripravlja spletno stran za slovensko govoreče uporabnike, se velja odločiti za izdelavo v domačem okolju. To ne pomeni, da potrebujete izvajalca v domačem kraju, temveč predvsem, da je najbolje izbrati izvajalca, ki se nahaja na področju  Slovenije. Če ste iz  Ljubljane, je lahko prestavljena izdelava spletnih strani v Maribor, Koper, Novo mesto ali kamor koli drugam. Vsekakor pa je praktično, da ne segate preko meja. Dobro je razmišljati tudi o optimizaciji vaše internetne strani.

Zakaj?
Predvsem zaradi jezikovnih ovir in ovir v komunikaciji. Izdelava spletnih strani Maribor ali izdelava spletnih strani Ljubljana ne prinašata bistvenih razlik (razen morebiti malenkost v ceni,), boste pa z obema ponudnikoma lahko jasno komunicirali glede programiranja, oblikovanja, vsebin. Ko bo spletna stran postavljena, ravno tako ne bo nikoli težave, ko bo potrebno kakšno posredovanje – ob »normalnih« urah za naše področje vam bodo stvari hitro uredili. Enostavno boste poklicali, se pogovorili, in težave bodo odpravljene. Z optimizacijo vaše strani pa boste dosegli odlične rezultate v iskalniku Google.si.
Pri ponudnikih iz tujine, pa naj se zdijo še tako kakovostni ter tako ugodni, pa se lahko hitro zaplete. Komunikacija je lahko slaba zaradi jezikovnih ovir, poleg tega pa vas lahko pošteno tepe še to, da za področje spleta ne veljajo po vsem svetu enaka pravila. Razlike na področju zakonodaje v spletni komunikaciji se med seboj zelo razlikujejo.

Dobro je imeti vse na kupu
Kljub temu, da se lahko izdelava spletnih strani naredi tudi v drugih deželah, je prednost glede izbire domačega izvajalca še ena: lahko imate vse na kupu. Podjetja, ki nudijo izdelavo spletnih strani, vam večinoma uredijo tudi registracijo slovenske in mednarodnih domen, ponudijo ugodno spletno gostovanje, oblikovanje, programiranje ter tudi vsebine, ki ustrezajo našemu trgu – poznavaje specifik lokalnega trga in poznavanje ciljne skupine na tem trgu pa je bistveno. In nenazadnje – četudi se lahko prestavi izdelava spletnih strani v Maribor, v Kranj, v Koper ali kamor koli drugam, so vse te lokacije še vedno blizu. Kadar posla ni mogoče v celoti speljati preko elektronske pošte in telefonskega komuniciranja, ni težav, če kurir materiale fizično dostavi, ali pa se sami odpravite na sestanek k razvijalcem – stroški bodo nizki.

Na spodnjih linkih si lahko izdelate brezplačno spletno stran:

https://www.wix.com/
https://makeawebsitehub.com/
https://wordpress.com/

Samostojna izdelava strani v Worpdressu

 

 

By admin